Turistika hory cyklistika, outdoor - Truntrek
Obsah fóra TrunTrek Fórum TrunTrek Fórum
Fórum pre nadšencov turistiky a cykloturistiky

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 

Aký software používate pri vlastnej produkcií na strihanie ?

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra TrunTrek Fórum -> Dokumentárne filmy
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Igor
Site Admin

Založený: 10 september 2007

PríspevokZaslal: Po marec 17, 2008 0:16    Predmet: Aký software používate pri vlastnej produkcií na strihanie ? Odpovedať s citátom

Ten kto tvorí vlastnú produkciu v oblasti videa a filmu napíšte nám aký software používate pri svojej práci (strih, authoring, encoding ...)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jorge
Občasný prispievateľ

Založený: 06 január 2009

PríspevokZaslal: Ut január 06, 2009 12:07    Predmet: Pinnacle studio 12 Odpovedať s citátom

Nazdar. Tiež sa trocha venujem tvorbe domáceho videa, aj ked len na baze amaterskej tvorby. Osobne pre strih videa vyuzivam Microsoft movie maker. Zda sa mi pre strih najlepsi. Uz neskor na samotnu tvorbu videa, a neskor jeho pretvorenie do DVD formatu sa mi najviac osvedcil Pinnacle studio. Zacinal som s deviatkovou radou, dnes pouzivam dvanastku. Ma velmi dobre funkcie, spajania, moznosti doplnenia zvuku, hudby a pod. co je dolezite, nestraca konvertovani na kvalite obrazu. Daju sa snim tvorit ozaj pekne videa. Twisted Evil
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Igor
Site Admin

PríspevokZaslal: Ut január 06, 2009 12:26    Predmet: Odpovedať s citátom

No to som rád že sa niekto našiel kto objavil aj forum lebo zatial som tu písal prevažne ja Very Happy
No ja som medzi tým presedlal na novú verziu Ulead Video studio teraz to už prevzal Corel takže Corel Video Studio 12-ka. To na strihanie na Authoring používam Corel DVD Movie factory 7 (vychádza tiež od predošlích verzií od Uleadu, asi predali Licencie). Keďže som upgradol na dvojjadrový CPU je to pre mňa výhodné lebo tieto verzie ako som si všimol na vyťaženosti jadier procesora využívajú na rozdiel od predošlích obe jadrá.
15 minutové video s tytulkami na začiatku na konci s nejakým tým animovaným logom, hudbou v pozadí a povedzme 15 prelínačkami typu crossfader sa mi renderuje teraz (myslím tým vo videostudiu) do formátu MPEG 2 v kvalite DVD asi 10-15 min, takže čas renderovania je zhruba totožný s časom videa. Pred tým som musel čakať aj 2 hodiny no ale to bola AMD 2500 a teraz mám AMD 6400 takže rozdiel je znateľný. Hlavne pri strihaní je obraz prehrávaný v reálnom čase aj s efektami bez znatelnej strate na kvalite. Pri slabších procesoroch sa v reálnom čase efekty úplne plynule nezobrazujú až po vyrenderovaní. Aj samotné pretáčanie resp. putovanie po zázname keď človek niečo hladá je rýchle a nebadám nijaké nepríjemné trhanie či občasné mrznutie za totálneho rachotu HDD. Bude to určite aj tým že pred tým som mal Ram 512 MB takže ostatné si odniesla virtuálna a s tým aj HDD.
Návrat hore
jorge
Občasný prispievateľ

Založený: 06 január 2009

PríspevokZaslal: Ut január 06, 2009 13:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Nuz s Corelom som sa este nestretol... ale nevylucujem... samotny vykon pocitaca je samozrejme velmi dolezity pri tvorbe idea. Osobne mam doma novy notasek zo 4 G ramkou a pri konvertacii to je nenahraditelne. usetri cas. Pred casom som pouzival pinnacle 11. ta ale strasne zatazovala system. u 12 som sa stym nestretol. Vychytali nedostatky. inak co take filmujes. venujes sa niecomu specialnemu... ja moc nie, skor tak dokumentacne. o to radsej fotim. a hadam nieco nahram aj na stranku... je to vo hviezdach. Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Igor
Site Admin

PríspevokZaslal: St január 28, 2009 19:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Nuž s filmovaním som ešte len začal keďže do vianoc som bežal na starom počítači kde bol strih utrpením a teraz uvidíme, ale mám jeden nápad ktorý by som chcel natočiť no zatial neprezradím ak to víde určite to bude zaujímavé. Very Happy
Čo sa týka fotenia tak príroda to je 99% mojich záberov a teraz keď som si kúpil zrkadlovku už sa nemôžem dočkať na koniec zimy kedy farby ožijú a konečne ju otestujem tak ako sa patrí. Very Happy
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra TrunTrek Fórum -> Dokumentárne filmy Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

Prejdi na: